Ειδήσεις
Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στο Λιβάδι
24/09/2024
Το Λιβάδι έχοντας μία ιστορία 45 ετών, έχει καταφέρει να συνδεθεί με τις μνήμες των περισσότερων χωριανών σε όλη την ηλικιακή κλίμακα. Τα τελευταία 20 χρόνια αποτελεί έναν βασικό πυρήνα της λειτουργίας του Συλλόγου, φιλοξενώντας πολλές εκδηλώσεις και συνεχίζοντας όπως πάντα να συγκεντρώνει τη νεολαία που διασκεδάζει. Για το λόγο αυτό ο χώρος παραμένει βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Συλλόγου ο οποίος  τον συντηρεί και να τον αναβαθμίζει.

Το βασικότερο πρόβλημα των τελευταίων ετών ήταν η σκεπή του κτιρίου με κεραμύδια τα οποίας ήταν φθαρμένα και γερασμένα. Αποτέλεσμα ήταν να παρατηρούνται σχεδόν κάθε χρόνο διαρροές νερού στο εσωτερικό και παρά τις τακτικές επισκευές που γινόντουσαν το ταβάνι σε πολλά σημεία είχε σαπίσει. Για να λυθεί το πρόβλημα αναζητήθηκε χρηματοδότηση και πράγματι βρέθηκε ένας ανώνυμος δωρητής που προσφέρθηκε να πληρώσει τα εργατικά. Για το κόστος των υλικών ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον κ. Ντίνο Μακρυκώστα που με χαρά προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο. Το έργο πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2023. Αρχικά έγινε η απομάκρυνση των κεραμυδιών μας κάδους αποκομιδής μπάζων και ακολούθησε η εγκατάσταση υγομόνωσης, τη οποθέτηση τσιμεντοκεράμυδων και το νέο ταβάνι. Η νέα σκεπή εξασφάλισε τον χώρο όχι μόνο από υγρασίες αλλά και από την είσοδο τρωκτικών κλπ.


Η νέα σκεπή του κτιρίου

Το ν
Νέο ταβάνι εσωτερικά και εξωτερικά του μπαρ

Το φθινόπωρο του 2023, ο Σύλλογος έκανε μία ακόμη εργασία τοποθετώντας νέα γραμμή φωτισμού στη μάντρα που βρίσκεται κάτω από τις σκάλες. Ο χώρος στο σημείο αυτό ήταν υποφωτισμένος με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποφεύγει να κάτσει. Το πρόβλημα όχι μόνο λύθηκε αλλά πολλοί θαμώνες προτίμησαν εφέτος το καλοκαίρι να κάτσουν στο επάνω διάζωμα. Το κόστος της εργασίας και των υλικών ανέλαβε ο Σύλλογος.

Στη νέα γραμμή φωτισμού συνδέθηκαν συνολικά 3 "χελώνες"

Την άνοιξη του 2024, ο Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα φρεσκάρισμα του χώρου προκειμένου ο Λιβάδι να ομορφύνει και να ζωντανέψει. Το κόστος της εργασίας πρόσφεραν οι Γραβάνης Κώστας και Γραββάνης Βαγγέλης και το κόστος των υλικών  ανέλαβε ο Σύλλογος. Βάφτηκαν οι περιμετρικές μάντρες, τα ξύλινα κουφώματα καθώς επίσης τα σίδερα και τα κάγκελα δίνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα. Επίσης κόπηκαν και τα βάτα προς την πλευρά του ρέματος.


Τέλος αρχές καλοκαιριού του 2024, πραγματοποιήθηκαν μερικές ακόμα εργασίες σιδήρου και αλουμινίου, που αναβάθμισαν ακόμα περισσότερο τον χώρο. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν την απομάκρυνση των σιδηρών υποστηλωμάτων της πίστας, την αντικατάσταση της ξύλινης πόρτας που είχε σαπίσει, την τοποθέτηση ενός διαχωριστικού και νέες σίτες στα WC. Το κόστος της εργασίας και των υλικών ανέλαβε ο Σύλλογος.

Η απομάκρυνση σιδερένιων στύλων από την πίστα άνοιξε τον χώρο και βελτίωσε την οπτική μεταξύ κτιρίου και πλατείας

Μία νέα σιδερένια πόρτα ασφάλισε το κτίριο

Το νέο διαχωριστικό έκρυψε οπτικά τον διάδρομο των WC από τον υπόλοιπο χώρο

Δύο νέες σκληρές σίτες αντικατέστησαν τις παλιές κατεστραμένες

Η επιβράβευση για τις διαρκείς προσπάθειες που έγιναν για την βελτίωση και αναβάθμιση του χώρου, ήρθε με την αθρόα προσέλευση του κόσμου στο Music Party που οργάνωσε νεολαία στις 14 Αυγούστου 2024. Εκτός από χωριανούς, νεολαία και παρέες από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε μία εορταστική ατμόσφαιρα! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και αυτό το καλοκαίρι, την ευθύνη της λειτουργίας την είχει η Ιωάννα Καρζή και ο Γιωργής Γραββάνης, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφεραν οι φοιτητές που βραβεύθηκαν από το Macricostas Family Foundation Inc.


Τραπέζια και καρέκλες γέμισαν σε μία βραδιά που μικροί και μεγάλοι θα θυμούνται για καιρό

Το Λιβάδι συνεχώς αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά. Οι προσπάθειες φυσικά δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο χώρος απαιτεί την συνεχή προσοχή και φροντίδα του Συλλόγου και της νεολαίας. Χρειάζεται συνεπώς επιμονή και την προσπάθεια όλων μας ώστε μελλοντικά να φιλοξενηθούν πολλές ακόμα αξιόλογες εκδηλώσεις.