Ανακοινώσεις
Στις 29 Ιουλίου η δημοπρασία για την εκμίσθωση του Ξενώνα Κροκυλείου
15/07/2024
Ημ/νια Εκδήλωσης: 15/07/2024
Σήμερα το πρωί αναρτήθηκε στην ιστοσελιδα του Δήμου Δωρίδας η πολυαναμενόμενη από τους Κροκυλιώτες διακήρυξη της δημοπρασίας του ξενώνα Κροκυλείου με την ημερομηνία να ορίζεται για τις 29 Ιουλίου.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά που τίθετε είναι ποιος είναι αυτός που θα προλάβει μέσα στον Αύγουστο να ανοίξει νέα επιχείρηση και να προετοιμάσει κατάστημα ώστε να εξυπηρετήσει τους παραθεριστές του χωριού. Θυμίζουμε πως  η παράδοση - παραλαβή πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου και παρήλθαν 3 μήνες (έως τις 31 Ιουνίου) για να εγκριθεί η λύση του συμβολαίου και η διαδικασία εκμίσθωσης του ξενώνα από Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόθεσή μας δεν είναι να γκρινιάξουμε για τις καθυστερήσεις ούτε αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του Δήμου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάλληλοί του για να ολοκληρωθούν νομότυπα όλες οι διαδικασίες. Πιστεύουμε όμως πως σίγουρα κάτι δεν έγινε σωστά, αφού υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες 1-2 μήνες νωρίτερα και να είχαμε σήμερα ανοιχτό κατάστημα.

Πάντως "κάλιο αργά παρά ποτέ" όπως λένε και ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμα ενδιαφερόμενοι και να συμμετέχουν στην πλειοδοτική διαδικασία η οποία ξεκινά από την χαμηλή τιμή των 150€. Για να υποστηριχτεί ο νέος ενοικιαστής, ο Σύλλογος Κροκυλιωτών θα προσφέρει δωρεάν τον εξοπλισμό που έχει αγοράσει με την χορηγία του Ιδρύματος Μακρυκώστα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Ντίνο Μακρυκώστα που έχει εκφράσει την πρόθεση να υποστηρίξει εκ νέου την καινούρια ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Παρακάτω η περίληψη της διακήρυξης που θα πραγματοποιηθεί όπως αναφέραμε την Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Ευπαλίου. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει ενοικιαστής και ο κόσμος να εξυπηρετηθεί!