Η Αθανασία (Σούλα) Σκούφη (1934-2011) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Μέτς και στο Παγκράτι. Υπήρξε ζωγράφος, χαράκτρια και αγιογράφος. Αρκετές εκθέσεις με τη δουλειά της παρουσιάστηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την χαρακτική σε κρύσταλλο, τεχνική που έμαθε στην Αυστρία. Μεταξύ των έργων της, ξεχωρίζουν τα σερβίτσια του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που φέρουν την υπογραφή της. Αξιοσημείωτη ήταν και η, σπάνια για την εποχή της, ενασχόλησή της με τις προσωπογραφίες.
Η σχέση της με το Κροκύλειο:
Το Πάσχα του 1983, η Σούλα Σκούφη βρίσκεται για πρώτη φορά το Κροκύλειο, μαζί με την κόρη της Τόνια Στάθη* φιλοξενούμενη της Έφης Ψήττα. Η επίσκεψη αυτή έμελλε να την δέσει με πάθος με το χωριό. Το καλοκαίρι του 1983 παρακολουθεί τις εκδηλώσεις των Μακρυγιαννείων. Έκτοτε και μέχρι το θάνατό της, είναι πάντα παρούσα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Κροκύλειο, αποθανατίζοντας με τον φωτογραφικό της φακό την κάθε στιγμή.
Ιδιαίτερη ήταν η αγάπη της για το χορευτικό και τις εκδηλώσεις του. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών, δημιούργησε εκφράζοντας την επιθυμία κάποια στιιγμή να παραχωρηθεί στον Σύλλογο. Μετά τον θάνατό της, η επιθυμία υλοποιήθηκε από την κόρη της Τόνια Στάθη, η οποία δώρισε στον Σύλλογο ένα πλούσιο αρχείο που περιλαμβάνει πάνω από 1500 φωτογραφίες κυρίως από την δεκαετία του '80, που καταγράφουν μοναδικές στιγμές και πρόσωπα μελών του Συλλόγου. Ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει την ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του αρχείου αυτού και την δημοσιοποίηση ενός μεγάλου μέρους μέσα από την σελίδα που διατηρεί στο
facebook.
Η Σούλα Σκούφη τιμήθηκε για την προσφορά της στο Σύλλογο και στο χωριό από την Γενική Συνέλευση της 30ης Μαρτίου 1996, λαμβάνοντας τημιτικό δίπλωμα από τον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Σινόπουλο και τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Αυτό το τιμητικό δίπλωμα που της απονεμήθηκε αποτέλεσε κάτι ξεχωριστό για την ίδια και το κρατούσε πάντα με σεβασμό.
Η ίδια δεν είχε καμία καταγωγή από το Κροκύλειο, αγάπησε όμως με πάθος το χωριό και τους ανθρώπους του γεγονός που την κράτησε στην μνήμη όλων μας, ως μία γνήσια Κροκυλιώτισα!