Ειδήσεις
Ολιγοήμερη αναβολή στη δημοπρασία του ξενώνα
07/06/2021

Σήμερα το πρωί και ώρα 10:30 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δωρίδος στο Ευπάλιο, πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του ξενώνα, γεγονός που περιμέναμε οι Κροκυλιώτες με ιδιαίτερη ανυπομονησία προκειμένου να δούν πότε θα επαναλειτουργήσει ο ξενώνας, μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά και το Κροκύλειο ετοιμάζεται σιγά - σιγά να δεχτεί τους επισκέπετες του.
Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι εμφανίστηκαν 2-3 ενδιαφερόμενοι, δυστυχώς όμως κανείς από αυτούς δεν είχε συγκεντρώσει το σύνολο των απαραίτητων εγγράφων που ζητούσε ο Δήμος ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της ανάθεσης. Για το λόγο αυτό ο Δήμος δρομολογεί μία ολιγοήμερη παράταση, πιθανώς 10 με 15 ημέρες, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν τα σωστά χαρτιά τους. Όπως είναι γνωστό οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δώσουν την προσφορά τους τηρώντας το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, το οποίο έχει οριστεί στα 150€/μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο αυτό το διάστημα, έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια από πολλούς παράγοντες προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο ξενώνας. Πρώτα απ' όλα από τον χειριστή των διαδικασιών από πλευράς Δήμου, τον κ. Αργυρόπουλο Θόδωρο, ο οποίος είναι πάντα συνεργάσιμος και διαθέσιμος για πληροφορίες ανώ φροντίζει και την τήρηση των νομίμων διαδικασιών. Επίσης ο δήμος Δωρίδας παρά τις όποιες καθυστερήσεις μπορεί να του καταλογήσει κάποιος, προχώρησε τελικά σε κάποιες χρήσιμες για το κτίριο επισκευαστικές εργασίες όπως ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, βαψίματα κ.λ.π. Πέρα από τον Δήμαρχο κ. Γ. Καπεντζώνη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βαρδουσίων κ. Κ. Παλασκώνη, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας κροκυλείου κ. Κώστα Αυγερόπουλο που μεριμνά για την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών.

Θέλουμε επίσης να αναφερθούμε στην επιτροπή Κροκυλειωτών για τον ξενώνα, στην οποία εκτός από τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας συμμετέχουν οι κ. Κρίτσας Γρηγόριος, η κα. Ψυρρή Ελένη και ο κ. Μπακαρέζος Βασίλειος που όλο αυτό το διάστημα πίεζαν το Δήμο για τα θέμετα των επισκευών και της έγκαιρης Δημοπράτησης, ενημερώνοντας σχετικά και στους χωριανούς. Προχώρησαν επίσης σε αρκετές δημοσιεύσεις για την δημοπράτηση του ξενώνα τόσο σε κοινωνικά δίκτυα και τοπικά sites.

Τέλος και από πλευράς Συλλόγου, δεν μείναμε αδρανείς. Μετά τον αρχικά άγονη δημοπράτηση, επικοινωνήσαμε με τον μεγάλο ευεργέτη του Συλλόγου και του χωριού, κ. Ντίνο Μακρυκώστα, ο οποίος με χαρά προσφέρθηκε να βοηθήσει όποιον ενδιαφερόταν να μισθώσει τον ξενώνα και να ξεκινήσει την επιχείρησή του στο χωριό. Ακολούθησαν αρκετές επαφές με κάποιους ενδιαφερομένους, τόσο στην Αθήνα όσο και στο χωριό με σκοπό την δημοπράτηση με απευθείας ανάθεση, οι οποίες όμως δεν ευδοκίμησαν. Έτσι την διάρκεια της τρέχουσας δημοπράτησης προβήκαμε αφενός μεν στη σχετική ανακοίνωση της υποστήριξης του Ιδρύματος Μακρυκώστα, αφετέρου στην ευρεία δημοσιοποίηση της διαδικασίας δημοπράτησης ως μία ευκαιρία για τουριστική ανάπτυξη με την βοήθεια του δημοσιογράφου κ. Αλέκου Λιδωρίκη και του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Να ευχηθούμε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η δημοπράτηση ώστε να μας βρει το εφετινό καλοκαίρι στα τραπεζάκια και στην πλατεία που τόσο αγαπάμε.